2014. január 28., kedd

Mexikói rakott tészta


Ez egy régi kedvenc receptem, sokszor rendelik ebédre ezt a finomságot a gyerekek. A recept eredetileg egy Tupperware könyvből származik, de mivel nekem sincs meg a számtalan ott használt edény, ezért egyszerűsítettem rajta egy kicsit. Aki megkóstolja egyből megszereti.

Hozzávalók:
  • 50 dkg masnitészta vagy kockatészta
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 dl olaj
  • 50 dkg mexikói zöldségkeverék
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • 25 dkg felvágott (párizsi, sonka, szalámi - tetszés szerint)
  • 4 tojás
  • 3-5 dl tejföl (én szószósan jobban szeretem)
  • 15 dkg trappista sajt
Elkészítése:
  1. A tésztát kifőzzük.
  2. Az olajat, apróra vágott hagymát, mexikói zöldségkeveréket egy mikrózható tálba öntjük, lefedjük és mikróban 700 Watton 2x10 percig pároljuk, közben megkeverjük.
  3. Kivajazunk egy nagy jénait és beleöntjük a kifőtt tészta felét, majd rátesszük a mexikói zöldséget, felkockázott felvágottat és végül a tészta másik felével befedjük.
  4. Mix-fixben összerázzuk a tojásokat a tejföllel, ételízesítővel és ezt a szószt ráöntjük a már előzőleg összeállított tésztánkra.
  5. Végül sajtot reszelünk rá.
  6. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 percig alatt pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése