2015. június 14., vasárnap

Pudingos keksz


Hozzávalók:
  • 25 dkg Rama
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag epres pudingpor
  • 1 csomag csokis pudingpor
  • 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
  1. A puha ramát habosra keverjük a por- és vaníliás cukorral.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, majd a citrom héját.
  3. Ezután két egyforma adagra szedjük a tésztát.
  4. Az egyik felébe epres pudingport keverünk (és két csepp piros ételfestéket)
  5. A másik felébe csokis pudingport keverünk.
  6. A tésztából dió méretű golyókat formázunk, amit egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk szép sorban.
  7. Egy villával lelapítjuk a golyókat, így szép csíkos lesz a tetejük.
  8. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük. (ne száradjon ki)

2015. június 9., kedd

Citromkrémes torta



Hozzávalók a tésztához:
  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom héja és leve
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl olaj
Hozzávalók a krémhez:
  • 2 dl habtejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dkg porcukor
  • 1 citrom leve
  • 0,5 dl víz
  • 1 kiskanál étkezési zselatin
Elkészítése:
  1. A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk az olajat is.
  3. Fokozatosan a masszához keverjük a lisztet, sütőport illetve a citrom reszelt héját és kifacsart levét.
  4. Óvatosan a masszához keverjük a fehérjét.
  5. Kivajazott, lisztezett torta formába öntjük és 180 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük.
  6. A krémhez a habtejszínt keményre verjük.
  7. Hozzáadjuk a mascarponet és a porcukrot, tovább keverjük.
  8. Pici vízbe belekeverünk egy kiskanál étkezési zselatint, majd ezt is hozzáadjuk a krémhez és a citrom levét is beleöntjük.
  9. A tortánkat miután már kicsit kihűlt félbevágjuk, majd megkenjük a krémmel. (rakható hozzá egy kis levendula vagy menta)
  10. A torta tetejére fél citrom levét kikeverjük két evőkanál porcukorral és megöntözzük vele.