Hozzávalók:
- 3 tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 3 dl tej
- 70 ml olaj
- 15 dkg mák
- 20 dkg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom héja
- sárgabarack
Elkészítése:
- Az egész tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük.
- Hozzáadjuk az olajat és a tejet.
- Kimérjük a lisztet, mákot, sütőport, összekeverjük, majd a tésztához kanalazzuk.
- Belereszeljük a citrom héját és alaposan összekeverjük.
- Egy tepsit kivajazunk, lisztezünk, majd beleöntjük a tésztánkat. Tetejére kockázzuk a sárgabarackot.
- Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük.
- Porcukorral tálaljuk.
Hozzávalók:
- 2 egész csirkecomb
- 1 csirkemell filé
- 2 narancs
- 2 citrom
- 1 evőkanál méz
- 2 kiskanál toscan fűszerkeverék
- 1 vöröshagyma
- 1 dl olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1/2 kiskanál fűszerpaprika
Elkészítése:
- Elkészítjük a pácot. 1 citrom és 1 narancs levét kicsavarjuk, hozzáadunk egy evőkanál mézet, a zöldfűszert, fűszerpaprikát, olívaolajat, majd összekeverjük.
- Ebbe a páncba rakjuk a tetszőlegesen felkockázott, előkészített húst, összekeverjük.
- Hozzáadjuk a felkarikázott hagymát és a kettévágott fokhagyma gerezdeket. (hagyhatjuk egy éjszakát állni)
- Tűzálló tálba átrakjuk, tetejére karikázzuk a másik narancsot, citromot, megszórjuk sóval, borssal, rozmaringot tehetünk rá.
- Ezután előmelegített (180-200 fokon) sütőben kb. 60 perc alatt készre sütjük.
- Tetszőleges körettel, salátával tálalható.