2016. július 29., péntek

Sárgabarackos-mákos sütemény


Hozzávalók:
  • 3 tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 3 dl tej
  • 70 ml olaj
  • 15 dkg mák
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom héja
  • sárgabarack
Elkészítése:
  1. Az egész tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk az olajat és a tejet.
  3. Kimérjük a lisztet, mákot, sütőport, összekeverjük, majd a tésztához kanalazzuk.
  4. Belereszeljük a citrom héját és alaposan összekeverjük.
  5. Egy tepsit kivajazunk, lisztezünk, majd beleöntjük a tésztánkat. Tetejére kockázzuk a sárgabarackot.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük.
  7. Porcukorral tálaljuk.

2016. július 17., vasárnap

Fűszeres-narancsos csirke


Hozzávalók:
  • 2 egész csirkecomb
  • 1 csirkemell filé
  • 2 narancs
  • 2 citrom
  • 1 evőkanál méz
  • 2 kiskanál toscan fűszerkeverék
  • 1 vöröshagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1/2 kiskanál fűszerpaprika
Elkészítése:
  1. Elkészítjük a pácot. 1 citrom és 1 narancs levét kicsavarjuk, hozzáadunk egy evőkanál mézet, a zöldfűszert, fűszerpaprikát, olívaolajat, majd összekeverjük.
  2. Ebbe a páncba rakjuk a tetszőlegesen felkockázott, előkészített húst, összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a felkarikázott hagymát és a kettévágott fokhagyma gerezdeket. (hagyhatjuk egy éjszakát állni)
  4. Tűzálló tálba átrakjuk, tetejére karikázzuk a másik narancsot, citromot, megszórjuk sóval, borssal, rozmaringot tehetünk rá.
  5. Ezután előmelegített (180-200 fokon) sütőben kb. 60 perc alatt készre sütjük.
  6. Tetszőleges körettel, salátával tálalható.