Egyáltalán nem szoktam főzelékeket készíteni, mivel a családom nem szereti. A múltkor ihlet hiányában a Nők lapját lapozgattam és megtetszett ez a recept a maga újszerűségével. Szokásos mit főzzek kérdés helyett, gondoltam elkészítem ezt, vagy megeszik vagy nem. Nagyon nagy sikere volt, amin meg is lepődtem, így nincs mit tenni, mint feljegyezni a receptet, nehogy a feledés homályába vesszen.
Hozzávalók:
- 70 dkg burgonya
- 3 szál újhagyma
- 2 evőkanál szárított kapor
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 40 dkg brokkoli
- 1,5 dl joghurt
- 40 dkg darált hús
- 6 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 tojás
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 szál újhagyma
- olaj
- A burgonyát hámozzuk meg, kockázzuk fel, tegyük fel annyi vízzel amennyi ellepi.
- Adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, kaprot, fokhagyma gerezdet.
- Sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a rózsáira szedett brokkolit.
- Főzzük puhára, majd vegyünk ki valamennyit, amit botmixerrel pürésítsünk.
- Keverjük vissza a főzelékhez, adjuk hozzá a joghurtot is, de már ne forraljuk.
- A fasírthoz dolgozzuk össze a húst, 4 evőkanál zsemlemorzsával, tojással, sóval, borssal. Nyomjuk hozzá 2 gerezd fokhagymát és apróra vágott újhagymát is keverjünk hozzá.
- Formázzunk tallérokat a húsból, forgassuk zsemlemorzsába és bő olajban süssük ropogósra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése