2013. május 19., vasárnap

Narancsos csokitorta


Tészta hozzávalói:
  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 18,5 dkg liszt
  • 2,5 dkg kakaópor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál víz
Elkészítése:
  1. A 4 egész tojást, cukrot és a vizet habosra keverjük. (jó sokáig kell keverni)
  2. Ezután óvatosan hozzákeverjük a lisztet, kakaóport, sütőport.
  3. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük a tésztát és előmelegített 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.
Csokikrém hozzávalói:
  • 4 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 2 dkg holland kakaópor
  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg étcsokoládé a torta tetejére
  • 5-10 dkg kandírozott apró kockára vágott narancs
Csokikrém elkészítése:
  1. A tojásokat 10 dkg porcukorral vízgőz felett sűrűre főzzük, kicsit hűlni hagyjuk.
  2. A puha vajat a maradék porcukorral, kakaóporral, vaníliás cukorral habosra keverjük.
  3. A tejcsokit gőz felett simára olvasztjuk.
  4. A vajas krémhez óvatosan, lassan adagolva hozzákeverjük a tojásos krémet, majd a tejcsokit is belecsorgatjuk és simára keverjük az egészet.
  5. A piskótát 3 részre vágjuk, a krémet közé kenjük, hogy egy kevéske a torta tetejére is maradjon.
  6. Tetszés szerint a kandírozott narancskockát is a krémre szórjuk.
  7. Hűtőbe rakjuk, min. egy éjszakára.
  8. Másnap csokimázzal bevonjuk.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése