2017. november 30., csütörtök

Trüffelkrémes torta


Norbi második szülinapjára készült ez a mini franciadrazsékkal kirakott csokis torta. Felvágva nem sikerült lefotóznom, de 4-5 réteg piskóta és krém rétegezve. Mivel magas, ezért elég kiadós, akár 10-12 szeletre is felvágható. Kívül is csokimázzal kentem meg, ez szabadon díszíthető a manapság oly divatos virággal, csoki szeletekkel vagy csurgatott csokimázzal is.

Hozzávalók a piskótához:
  • 4 egész tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 14 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 kiskanál sütőpor
Elkészítése:
  1. A vajat egy kis tálkában felolvasztjuk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét robotgép segítségével elkezdjük habbá verni.
  3. Folyamatos keverés mellett, hozzáöntjük a kristálycukrot.
  4. A tojások sárgáját egyesével belekeverjük a habba.
  5. Ezután az olvasztott vajat is hozzáadjuk, végül a sütőporral elkevert lisztet is a masszánkhoz kanalazzuk és simára keverjük.
  6. Kivajazott, lisztezett 18 cm-es sütőformában két részre osztva, két piskótát sütünk. 180 fokon 25 perc alatt.
Az ünnepelt
Hozzávalók a krémhez:
  • 5 dl habtejszín
  • 40 dkg csokoládé
  • 10 dkg vaj
Elkészítése:
  1. A tejszínt egy kis edénybe öntjük, majd felmelegítjük. (nem forraljuk)
  2. Hozzáadjuk a feldarabolt csokit, majd addig kevergetjük, míg homogén elegyet kapunk.
  3. Belerakjuk a vajat is és ismét elkeverjük.
  4. Kihűtjük, egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  5. Másnap a robotgép segítségével a csokikrémünket kihabosítjuk.
  6. Mindkét piskótánkat félbe (akár háromba is sikerülhet) vágjuk, majd megkenjük csokikrémmel a lapokat és összeállítjuk a tortánkat.
  7. Én a sorokat megszórtam kandírozott naranccsal, de a meggy is jó lehet bele. Persze ez opcionális.
  8. Tetejére és oldalára is jusson egy kevés krém.
  9. Tetszőlegesen dekoráljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése