2019. január 12., szombat

Fahéjas tekercs


Hozzávalók a tésztához:
  • 3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • csapott kiskanál só
Hozzávalók a töltelékhez:
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál fahéj
Hozzávalók a mázhoz:
  • 25 dkg mascarpone
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg porcukor
Elkészítése:
  1. A tejet meglangyosítjuk, tegyünk bele egy kanál cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt és rakjuk félre.
  2. Mérjük ki a többi hozzávalót, majd adjuk hozzá a megkelt élesztős keveréket, keverőgéppel dagasszuk be a tésztát.
  3. Gyúrjunk belőle szép gombócot, szórjuk meg liszttel és letakarva kelesszük egy órán át.
  4. Ezután a tésztát nyújtsuk ki egy 5 mm vékony téglalappá, kenjük meg a tetejét olvasztott vajjal, szórjuk meg a fahájas cukros keverékkel.
  5. A hosszabbik oldalánál tekerjük fel, majd vágjuk 1,5 cm-es szeletekre.
  6. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektessük be a tekercseket.
  7. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, addig a tésztánk még kel egy keveset, majd 25-30 perc alatt süssük készre.
  8. A máz hozzávalóit egy kis edényben felmelegítjük, hogy folyós halmazállapotú legyen és amit kisültek a csigák öntsük rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése