Vendégségben ettük ezt a sütit, ami egyből a csokiimádó Fiúk kedvence lett. Húsvétra leszúrást is kaptam, hogy miért nem sütöttem meg Nekik, így most sort kerítettem rá, hogy ne panaszkodjanak tovább. :) A recept eredetileg Nigella Lawsontól származik.
Hozzávalók:
- 375 g szobahőmérsékletű vaj
- 375 g étcsoki
- 6 egész tojás
- 375 g porcukor
- 225 g liszt
- 1 teáskanál só
- 200 g apróra vágott dió
- A csokit és a vajat gőz fölött felolvasztjuk, összekeverjük.
- Egy nagy tálban a tojásokat felverjük a cukorral.
- Egy másik tálba kimérjük a lisztet és a sót. A diót apróra vágjuk.
- Kicsit hagyjuk hűlni a csokis-vajas keveréket, majd ezután lassan öntsük a cukros vajhoz, keverjük össze, utána mehet bele a dió és a sós liszt. Alaposan keverjük össze, majd öntsük a sütőpapírral bélelt tepsibe. (35x22 cm)
- Tegyük be az előmelegített (180 fokos) sütőbe és süssük 25-30 percig. Akkor jó, ha a teteje matt, de a közepe még sötét és kicsit ragacsos. A kiszáradt brownie nem jó, és fontos tudni, hogy még hűlés közben is sül, ezért kell időben kivenni. Kockára vágva, vanília fagyival és eperrel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése