2015. július 20., hétfő

Gesztenyés krémes


Nagyon finom sütés nélkül elkészíthető finomságról van szó, ami könnyen a család kedvencévé válhat. Egy baja, hogy nem volt időm lefotózni, ezért a kép majd cserére szorul.

Hozzávalók a gesztenyés részhez:
  • 2 csomag gesztenyemassza (50 dkg)
  • 25 dkg darált keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 2-3 evőkanál rum
  • pici tej
Hozzávalók a krémhez:
  • 9 dl tej
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 1 csomag babapiskóta
  • 2-3 dl habtejszín
Elkészítése:
  1. A gesztenyés rész hozzávalóit összegyúrjuk, kb. 0,5-1 dl tejjel.
  2. Ezt a masszát egy tepsi aljára simítjuk. (24x36cm-es tepsi)
  3. A tejet a pudingporral és porcukorral felfőzzük.
  4. A vajat felhabosítjuk, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingos krémhez.
  5. A krém felét az elsimított gesztenyemasszára kenjük.
  6. A babapiskótákat rumos tejbe mártjuk és a sárga krém tetejére rakosgatjuk szép sorban.
  7. Erre a rétegre következik a sárga krém másik fele.
  8. A tetejére 3 dl habtejszínt kemény habbá verünk és rákenjük.
  9. Tetejére reszelt csokit vagy kakaóport szórunk.
  10. Hűtőben pihentessük egy éjszakát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése