Nagyon finom sütés nélkül elkészíthető finomságról van szó, ami könnyen a család kedvencévé válhat. Egy baja, hogy nem volt időm lefotózni, ezért a kép majd cserére szorul.
Hozzávalók a gesztenyés részhez:
- 2 csomag gesztenyemassza (50 dkg)
- 25 dkg darált keksz
- 10 dkg porcukor
- 2-3 evőkanál rum
- pici tej
- 9 dl tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 1 csomag babapiskóta
- 2-3 dl habtejszín
- A gesztenyés rész hozzávalóit összegyúrjuk, kb. 0,5-1 dl tejjel.
- Ezt a masszát egy tepsi aljára simítjuk. (24x36cm-es tepsi)
- A tejet a pudingporral és porcukorral felfőzzük.
- A vajat felhabosítjuk, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingos krémhez.
- A krém felét az elsimított gesztenyemasszára kenjük.
- A babapiskótákat rumos tejbe mártjuk és a sárga krém tetejére rakosgatjuk szép sorban.
- Erre a rétegre következik a sárga krém másik fele.
- A tetejére 3 dl habtejszínt kemény habbá verünk és rákenjük.
- Tetejére reszelt csokit vagy kakaóport szórunk.
- Hűtőben pihentessük egy éjszakát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése