Hozzávalók:
- 2 csipet só
- 50 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 2 egész tojás
- 5 dkg porcukor
- 2,4 dl tej
- 4 dkg élesztő
- 1 citrom héja
- A hozzávalókat egy tálba mérjük, majd a keverőgép dagasztó karjával jó alaposan összekeverjük.
- Lefedve 1 órát kelesztjük.
- Ezután a tésztánkat kinyújtjuk kb. 2 cm vastagra és egy kör alakú pogácsaszaggatóval hulladék nélkül kiszaggatjuk.
- Egy kör alakú tortaformát (28cm) kivajazunk és kilisztezünk, majd ebbe fektetjük be a pogácsákat. Vajat olvasztunk, ezzel megkenjük a tetejét, majd darált dió, kristálycukor és kevéske citrom reszelt héjának a keverékével megszórjuk.
- A maradék pogácsát a tetejére rakjuk, majd ezt is megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk a diós keverékkel.
- Ezután újabb 30 percet kelesztjük.
- Előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 30 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
- Vanília sodóval tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése