2015. október 12., hétfő

Aranygaluska


Hozzávalók:
  • 2 csipet só
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 egész tojás
  • 5 dkg porcukor
  • 2,4 dl tej
  • 4 dkg élesztő
  • 1 citrom héja
Elkészítése:
  1. A hozzávalókat egy tálba mérjük, majd a keverőgép dagasztó karjával jó alaposan összekeverjük.
  2. Lefedve 1 órát kelesztjük.
  3. Ezután a tésztánkat kinyújtjuk kb. 2 cm vastagra és egy kör alakú pogácsaszaggatóval hulladék nélkül kiszaggatjuk.
  4. Egy kör alakú tortaformát (28cm) kivajazunk és kilisztezünk, majd ebbe fektetjük be a pogácsákat. Vajat olvasztunk, ezzel megkenjük a tetejét, majd darált dió, kristálycukor és kevéske citrom reszelt héjának a keverékével megszórjuk.
  5. A maradék pogácsát a tetejére rakjuk, majd ezt is megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk a diós keverékkel.
  6. Ezután újabb 30 percet kelesztjük.
  7. Előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 30 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
  8. Vanília sodóval tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése