Hozzávalók:
- 5 db vilmoskörte
- 1,5 dl fehérbor
- 8 dl víz
- 2 dl tejszín
- 3 evőkanál cukor
- csipet só
- 1 evőkanál vaníliás pudingpor
- 1 citrom héja
- fél citrom leve
- pár szem szegfűszeg, fahéj
- Egy kicsi edénybe beleöntjük a bort és a fűszerekkel (szegfűszeg, fahéj, citrom héja) felforraljuk.
- A körtéket meghámozzuk, apró kockára vágjuk, közben a vizet feltesszük forrni egy másik edénybe.
- A forró vízbe csipet sót és pár kanál cukrot teszünk, majd hozzáadjuk a felkockázott körténket.
- Leszűrjük a forralt bort, majd a leveshez adjuk.
- Ezután egy evőkanálnyi pudingot elkeverünk a tejszínnel, majd ezt is a levesünkhöz adjuk.
- Belenyomjuk a citrom levét, ha kell még utána ízestjük cukorral.
- Egyet forralunk rajta, majd kihűtjük.
- Tejszínhabbal és fahéjjal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése