Ezt a gluténmentes receptet már nagyon régen kaptam, azóta őrizgettem. Most végre elkészült, egy kis citrommal tuningoltam, nagyon jó ízű lett és egyáltalán nem száraz. Akár piskóta is süthető belőle, ami tetszőlegesen tölthető.
Hozzávalók:
- 30 dkg rizsliszt
- 4 egész tojás
- 15 dkg kristálycukor
- 15 dkg rama
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom héja és leve
- 12 dkg tejföl
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét külön habbá verjük.
- A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és a puha vajat.
- Belereszeljük a citrom héját és belenyomjuk a levét.
- A rizslisztet elkeverjük a sütőporral, majd folyamatos keverés mellett hozzákanalazzuk a tésztához.
- Ezután a fehérjét óvatosan hozzáforgatjuk.
- Tetszőleges formába kanalazzuk a masszát, nekem 6 mini kuglóf formám volt és egy nagyobb kuglóf formám.
- Előmelegített sütőben 180 fokon a forma méretétől függően 30-50 percig sütjük.
- Díszíthetjük porcukorral, citrom mázzal. (10 dkg porcukor, 3 evőkanál citromlé)
Megkérdezhetem hogya tejföl hány gram?
VálaszTörlésPersze, egy kis pohárnyi, olyan 3 evőkanálnyi. Javítottam a recepten. :)
TörlésKöszönöm szépen. Ki fogom próbálni.
VálaszTörlés