2017. február 15., szerda

Rahmkranzerl


Hozzávalók:
  • 20 dkg zsír
  • 3 tojás sárgája
  • 10 dkg tejföl
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • citrom héja
Elkészítése:
  1. A zsírt a tojások sárgájával összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tejfölt, cukrokat.
  3. Kimérjük a lisztet, adalékanyagokat, majd azt is belekeverjük.
  4. Jól gyúrható tésztát kapunk, amit ketté választunk és fél centi vastagra kinyújtva, virág alakú kiszúróval kör alakúra szaggatjuk.
  5. Közepébe lukat is szúrunk, hiszen így lesz koszorú alakú.
  6. Tetejét megkenjük a maradék tojásfehérjével.
  7. 6 dkg diót és 4 dkg kristálycukrot összekeverünk és a kis sütik tetejére szórjuk. 
  8. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt szép világosra sütjük.

1 megjegyzés:

  1. A multból derengett valami... Megcsináltam rögzest, ahogy megtalálta, és pádám....pádám! a Nagyi és Tanti íze, állaga! Maga a tökély. 50 év után! Köszönöm, hogy megosztottad! Oldaladat teszem a kedvencek közé!

    VálaszTörlés