Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 5 dkg kristálycukor
- 1 egész tojás
- 10 dkg hideg vaj
- 1-2 evőkanál víz
- 25 dkg túró
- 1,5 dl tejföl
- 3 egész tojás
- 10 dkg kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2-3 evőkanál tetszőleges lekvár
- bogyós gyümölcs (málna, áfonya)
- A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk.
- Egynemű tésztát gyúrunk.
- 2/3-át egy kivajazott, lisztezett piteformába simítjuk, nyújtjuk.
- Hűtőbe rakjuk kb. 30 percre.
- Ezután a tésztánkat megszúrkáljuk egy villával, majd előmelegített sütőben 180 fokon 10 perc alatt elősütjük.
- A töltelék hozzávalóit a lekvár és a gyümölcs kivételével jó alaposan elkeverjük.
- Miután a piténk megsült, megkenjük a lekvárral és ráborítjuk a túrós tölteléket.
- Megszórjuk a gyümölccsel.
- A maradék tésztából tetszőlegesen díszítjük a tetejét, megkenjük tojással.
- Visszatoljuk a sütőbe és további 20 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése