Hozzávalók a tésztához:
- 60 dkg liszt
- 1 tojás sárgája
- 3 evőkanál étolaj
- 6 dkg cukor
- 5 dkg élesztő
- 4 dl tej
- csipet só
- 25 dkg ráma
- 20 dkg porcukor
- 3 evőkanál keserű kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- Először a tölteléket készítjük el. A ramat megolvasztjuk, majd miután folyékonnyá vált hozzákeverjük a porcukrot és a kakaóport. (Ne egyszerre, mert nekem karamellizálódott a cukor, mire megolvadt a vaj)
- A tejet meglangyosítjuk a cukorral és hozzáadjuk az élesztőt, kelesztjük.
- Kimérjük a többi hozzávalót, majd ráöntjük a felfuttatott élesztőt és egynemű tésztát gyúrunk belőle.
- Az összegyúrt tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. (19dkg) Pár percig pihentetjük.
- Mindegyik gombócot minél vékonyabb téglalap formára nyújtjuk és megkenjük a csokikrémmel, ezután feltekerjük, mint a beiglit.
- Ha elkészült 3 rúd, összefonjuk. Ezt megismételjük a következő 3 gombóccal, rúddal.
- Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, amibe beletesszük a két kalácsunkat.
- Ekkor kelesztjük 1 órát.
- A megmaradt tojásfehérjével lekenjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon, 30 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése