2018. március 24., szombat

Ostoros kalács



Hozzávalók a tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 1 tojás sárgája
  • 3 evőkanál étolaj
  • 6 dkg cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 4 dl tej
  • csipet só
Hozzávalók a töltelékhez:
  • 25 dkg ráma
  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál keserű kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
  1. Először a tölteléket készítjük el. A ramat megolvasztjuk, majd miután folyékonnyá vált hozzákeverjük a porcukrot és a kakaóport. (Ne egyszerre, mert nekem karamellizálódott a cukor, mire megolvadt a vaj)
  2. A tejet meglangyosítjuk a cukorral és hozzáadjuk az élesztőt, kelesztjük.
  3. Kimérjük a többi hozzávalót, majd ráöntjük a felfuttatott élesztőt és egynemű tésztát gyúrunk belőle.
  4. Az összegyúrt tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. (19dkg) Pár percig pihentetjük.
  5. Mindegyik gombócot minél vékonyabb téglalap formára nyújtjuk és megkenjük a csokikrémmel, ezután feltekerjük, mint a beiglit.
  6. Ha elkészült 3 rúd, összefonjuk. Ezt megismételjük a következő 3 gombóccal, rúddal.
  7. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, amibe beletesszük a két kalácsunkat.
  8. Ekkor kelesztjük 1 órát.
  9. A megmaradt tojásfehérjével lekenjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon, 30 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése