Pár éve a Chef Parade-ban voltam egy minitorta tanfolyamon, ahol ezzel a recepttel dolgoztunk. Ez egy tömörebb, szaftosabb tészta, ami szuper akár tortának, akár cupcakenek. Mivel a suliba darabos sütit szoktak kérni, ezért Lilla születésnapjára mindig ezt készítem, mernék mást sütni, mikor januártól ezért rágja a fülem... Ez az adag, az eredeti 2,5-szerese, ebből 40 darab cupcake lesz.
- 15 dkg vaj
- 50 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 3 kiskanál kakaópor
- 45 dkg liszt
- 30 dkg kristálycukor
- 5 db tojás
- 5 dl buttermilch - író
- 2,5 dl olaj
- vanília aroma
- 16 g szódabikarbóna
- csipet só
- Először a kis sütiket készítjük el, összekeverjük a száraz anyagokat.
- Író készíthető házilag is, 2 dl tejhez adjuk egy kiskanál ecetet és pihentessük 5 percig.
- A tojásokat elkeverjük, hozzáadjuk az írót, olajat, majd belekanalazzuk a száraz hozzávalókat.
- A tésztát papír kapszlikba töltjük, elég 2/3-ig, majd előmelegített sütőben 160 fokon 30-40 perc alatt arany színűre sütjük.
- A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd kakaóport és mascarponét keverünk hozzá.
- A cupcake-ek közepét egy almacsumázó eszközzel kilukasztjuk.
- A krémet habzsákba töltjük és a lyukakba, tetejükre nyomjuk.
- Tetszőlegesen dekorálható marcipánnal, cukorkával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése