Palacsinta hozzávalói:
- 50 dkg finomliszt
- 2 dkg kakaópor
3 db egész tojásÍgy néz ki felszeletelve - 2,5 dl tej
- 9 dl szénsavas víz vagy szóda
- 1 csipet só
- 2 evőkanál cukor
- 4 evőkanál olaj
Krém hozzávalói:
- 10 dkg fehér csokoládé
- 6 dl tejszín
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
Elkészítése:
- A tojásokat elkeverjük a tejjel, cukorral, olajjal.
- Kimérjük a lisztet, csipet sót, majd a kakaót.
- Folyamatos keverés mellett apránként hozzáadjuk a tojásos részhez.
- Miután már csomómentesre kevertük a tésztát, felengedjük a szódával és simára elkeverjük.
- Palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat.
- 1 dl tejszínt felmelegítünk, beletörjük a csokit és felolvasztjuk, majd ezt a keveréket kihűtjük.
- A mascarponét, a hideg tejszínt és a kihűlt fehércsokis krémet összeöntjük egy nagy keverőtálba.
- Ízlés szerint rakunk hozzá porcukrot (ha a tejszín nem cukrozott)
- Szép fokozatosan a keverőgéppel kihabosítjuk.
- Egy kerek tálat keresünk, amibe 1 lapát krémet rakunk, amivel kikenjük a belsejét.
- 3 palacsintával kibéleljük, majd kikenjük a palacsintákat a krémmel.
- Utána a palacsintákra egy lapát krémet rakunk, felén elkenjük, amit félbehajtunk és ezeket állítva felsorakoztatjuk a tálba. Amennyit csak tudunk.
- Maradék krémet is rákenjük az aljára, majd egy folpackkal letakarva, hűtőbe tesszük legalább pár órára.
- Mindezek után egy kicsit meglazítjuk az oldalánál és kiborítjuk egy tányérra.
- Ha ügyesek voltunk szépen egyben marad és szép tortaformánk lesz.
- Tetejét tejszínnel, gyümölcsökkel díszíthetjük.
Izgalmas recept, Isten éltesse az ünnepeltet! :-)
VálaszTörlésKöszönöm! :)
Törlés