2025. június 30., hétfő

Dubaji csokis torta

Szlovákiában ettem egy brutál finom dubaji csokis tortát, amit próbáltam itthon leutánozni. Azt hiszem elég jól sikerült, hiszen mindenki nagyon dicsérte, aki megkóstolta. A fehér részhez a mascarpoone opcionális, már így is, úgy is csináltam. Sütés nélkül készül, ami ebben a hőségben kifejezetten előnyös, mivel még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá. Készítsétek el Ti is, ha már korábban bevásároltatok a LIDL-ben mindenféle hozzávalót és eddig nem tudtatok vele mit kezdeni..

Hozzávalók:

  • 20 dkg kakaós keksz ledarálva
  • 10 dkg Rama
  • 12,5 dkg étcsoki
  • 1 üveg pisztácia krém
  • 20 dkg fehércsoki
  • 10 dkg  kadayf tészta
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 dl tejszín
  • pisztácia

Elkészítése:

  1. A kakaós kekszet ledaráljuk, majd 5 dkg csokit megolvasztunk a Rama-val, amit hozzáadunk a kekszhez.
  2. Alaposan összedolgozzuk.
  3. Mindezt egy 20 cm-es tortaformába egyengetjük.
  4. 10 dkg fehércsokit gőz felett megolvasztunk, majd hozzáadjuk a pisztáciakrémet végül a pirított tésztát is belekeverjük.
  5. Ezt a zöld részt a csokis alapra kenjük.
  6. Ezután hűtőbe rakjuk a félkész tortánkat.
  7. A másik 10dkg fehércsokit is megolvasztjuk, ehhez viszont 1 dl tejszínt adunk. Homogénre keverjük, majd kihűtjük.
  8. Ha van otthon mascarpone abból is keverhetünk hozzá 10 dkg-t. 
  9. Ezt a fehér krémet habverővel kihabosítjuk, majd a tortánkra kenjük.
  10. Legvégül csokimázzal lekenjük. 7,5 dkg csokit olvasztunk, 2 evőkanál olajjal hígítjuk, majd ezt a tortánkra kenjük.
  11. Tetszőlegesen díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése