2014. március 8., szombat

Brokkolikrémleves pirított baconnel


Hozzávalók:
  • 50 dkg brokkoli
  • 1 l húsleveslé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • só, bors, szerecsendió
  • szódabikarbóna
Elkészítése:
  1. Az apróra vágott hagymát egy kis olajon megdinsztelünk.
  2. Hozzáadjuk a megmosott, rózsáira szedett brokkolit.
  3. Felöntjük a húslevessel, teszünk hozzá egy csipet szódabikarbónát (állítólag megmarad a szép zöld színe a brokkolinak) és fedő alatt pár percig főzzük.
  4. Fűszerezzük, majd botmixerrel pürésítsük.
  5. A tejszínt egy evőkanál liszttel keverjük el, majd öntsük hozzá a leveshez és egyet forraljunk rajta.
  6. Pirított bacon csíkokkal vagy kiflikarikával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése