Hozzávalók:
- 50 dkg brokkoli
- 1 l húsleveslé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál liszt
- só, bors, szerecsendió
- szódabikarbóna
- Az apróra vágott hagymát egy kis olajon megdinsztelünk.
- Hozzáadjuk a megmosott, rózsáira szedett brokkolit.
- Felöntjük a húslevessel, teszünk hozzá egy csipet szódabikarbónát (állítólag megmarad a szép zöld színe a brokkolinak) és fedő alatt pár percig főzzük.
- Fűszerezzük, majd botmixerrel pürésítsük.
- A tejszínt egy evőkanál liszttel keverjük el, majd öntsük hozzá a leveshez és egyet forraljunk rajta.
- Pirított bacon csíkokkal vagy kiflikarikával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése