Ezt a süteményt nagyon régen esküvőkön láttam, ettem többször. Egy viszonylag sokáig elálló aprósüteményről van szó. Nem túl bonyolult, mutatós, ízletes süteményről van szó. A töltelék dióval is készülhet. Sokáig kerestem a receptet, most Teri néninek köszönöm ezt a verziót.
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg rama
- 3 tojás sárgája
- 1 dl tej
- 1 dkg élesztő
- 1 kiskanál cukor
- 3 tojás fehérje
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
- A langyos tejbe teszünk egy kiskanál cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.
- Kimérjük a lisztet, csipet sót, a puha rámát, hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a felfuttatott élesztőt is beleöntjük a tálba és jó alaposan eldolgozzuk a tésztát.
- 3 cipót készítünk belőle, pihentetjük, míg a tölteléket elkészítjük.
- A 3 tojás fehérjét elkezdjük habbá verni, majd a cukrot is hozzámérjük és mikor már habos a kókuszreszeléket is hozzákeverjük.
- A cipókat vékony téglalap alakúra nyújtjuk.
- A fehér kókuszos krém harmadával megkenjük, majd a hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük, mint a bejglit.
- A rudakat kis cérna vagy damil segítségével szép vékony karikákra szeleteljük.
- Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a csigákat és előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése