2015. április 26., vasárnap

Tojáslikőrös almatorta


Hozzávalók az almás részhez:
  • 75 dkg alma apróra kockázva (tisztítva ennyi)
  • 4 evőkanál citromlé
  • 75 g cukor
  • 2,5 dl tojáslikőr
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 0,5 dl víz
Hozzávalók a tésztához:
  • 375 g liszt
  • 200 g rama
  • 175 g cukor
  • 1 egész tojás
  • 1 csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
  1. Az almás rész hozzávalóit egy edénybe öntjük, majd kicsit felfőzzük, hogy az alma picit megpuhuljon és a szósz besűrűsödjön. Félretesszük, míg kihűl.
  2. A tészta hozzávalóit kimérjük, egy keverőtálba rakjuk, majd tésztát gyúrunk belőle.
  3. Hűtőbe tesszük kb. 1 óra hosszára.
  4. Kivajazunk és kilisztezünk egy 26 cm-es tortaformát.
  5. A tésztánkat kivesszük a hűtőből, majd a 2/3-át kinyújtjuk és kibéleljük vele a formát, oldalán is legyen tészta.
  6. Az alját megszurkáljuk egy villával, majd zsemlemorzsát szórunk rá.
  7. Beleöntjük az almás pudingos kompótot.
  8. Ezután a tészta másik részét is kör alakúra nyújtjuk, majd befedjük vele a tortánkat. Egy hurkapálcával lukakat szurkálunk rá, hogy a gőz ki tudjon jönni.
  9. Előmelegített sütőben, 180 fokon 40 percig sütjük.
  10. Egy tojás sárgáját két evőkanál tejszínnel elkeverünk, majd bekenjük vele a tortánkat és további 5-10 percre visszarakjuk a sütőbe.
  11. Ha kisült egy éjszakát hagyjuk hűlni. Porcukorral megszórva tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése