Hozzávalók az almás részhez:
- 75 dkg alma apróra kockázva (tisztítva ennyi)
- 4 evőkanál citromlé
- 75 g cukor
- 2,5 dl tojáslikőr
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 0,5 dl víz
- 375 g liszt
- 200 g rama
- 175 g cukor
- 1 egész tojás
- 1 csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- Az almás rész hozzávalóit egy edénybe öntjük, majd kicsit felfőzzük, hogy az alma picit megpuhuljon és a szósz besűrűsödjön. Félretesszük, míg kihűl.
- A tészta hozzávalóit kimérjük, egy keverőtálba rakjuk, majd tésztát gyúrunk belőle.
- Hűtőbe tesszük kb. 1 óra hosszára.
- Kivajazunk és kilisztezünk egy 26 cm-es tortaformát.
- A tésztánkat kivesszük a hűtőből, majd a 2/3-át kinyújtjuk és kibéleljük vele a formát, oldalán is legyen tészta.
- Az alját megszurkáljuk egy villával, majd zsemlemorzsát szórunk rá.
- Beleöntjük az almás pudingos kompótot.
- Ezután a tészta másik részét is kör alakúra nyújtjuk, majd befedjük vele a tortánkat. Egy hurkapálcával lukakat szurkálunk rá, hogy a gőz ki tudjon jönni.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon 40 percig sütjük.
- Egy tojás sárgáját két evőkanál tejszínnel elkeverünk, majd bekenjük vele a tortánkat és további 5-10 percre visszarakjuk a sütőbe.
- Ha kisült egy éjszakát hagyjuk hűlni. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése