Hozzávalók a tésztához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál kristálycukor
- 10 dkg Rama
- 6 evőkanál finomliszt
- fél csomag sütőpor
- 2 evőkanál keserű kakaópor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 50 dkg fagyasztott gesztenyemassza
- 2 evőkanál rum
- 6 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 3 evőkanál kristálycukor
- keserű kakaópor
- A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.
- Hozzáadjuk az olvasztott Ramat.
- Hozzákeverjük a lisztet, sütőport, kakaóport.
- Legvégül a tojásfehérjék kemény habját is hozzákeverjük.
- Egy nagy tepsit kivajazunk, kilisztezünk, majd beleöntjük a tésztát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
- A krémhez a pudingot a tejjel sűrűre főzzük, hozzáadunk 10 dkg cukrot, majd hagyjuk kihűlni.
- A puha vajat a többi cukorral habosra keverjük, majd a felengedett puha gesztenyemasszát is hozzákeverjük.
- Legvégül összekeverjük a pudinggal és rummal ízesítjük.
- A kihűlt tésztára kenjük a gesztenyés krémet.
- A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a habfixálót, végül a cukrot is.
- A fehér krémet a gesztenyésre kenjük, majd kakaóporral díszítjük a tetejét.
- Pár órára hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése