2013. november 1., péntek

Gesztenyés kocka


Hozzávalók a tésztához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 10 dkg Rama
  • 6 evőkanál finomliszt
  • fél csomag sütőpor
  • 2 evőkanál keserű kakaópor
Hozzávalók a krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 50 dkg fagyasztott gesztenyemassza
  • 2 evőkanál rum
Hozzávalók a tetejére (fehér krém):
  • 6 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • keserű kakaópor
Elkészítése:
  1. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk az olvasztott Ramat.
  3. Hozzákeverjük a lisztet, sütőport, kakaóport.
  4. Legvégül a tojásfehérjék kemény habját is hozzákeverjük.
  5. Egy nagy tepsit kivajazunk, kilisztezünk, majd beleöntjük a tésztát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  6. A krémhez a pudingot a tejjel sűrűre főzzük, hozzáadunk 10 dkg cukrot, majd hagyjuk kihűlni.
  7. A puha vajat a többi cukorral habosra keverjük, majd a felengedett puha gesztenyemasszát is hozzákeverjük.
  8. Legvégül összekeverjük a pudinggal és rummal ízesítjük.
  9. A kihűlt tésztára kenjük a gesztenyés krémet.
  10. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a habfixálót, végül a cukrot is.
  11. A fehér krémet a  gesztenyésre kenjük, majd kakaóporral díszítjük a tetejét.
  12. Pár órára hűtőbe tesszük.
Tepsi mérete: 24x36cm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése