Hozzávalók a tésztához:
- 3 dkg gríz
- 12 dkg liszt
- 8 dkg rama
- 3 dkg porcukor
- 2 evőkanál tejföl
- 1 tojás sárgája
- fél csomag sütőpor
- csipet só
- 5 dkg porcukor
- 2 dkg vaníliás cukor
- 3 tojás sárgája
- 2 tojás fehérje
- 45-50 dkg túró
- 10 dkg tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- marék zsemlemorzsa
- 2 tojás fehérje
- 4 dkg porcukor
- baracklekvár
- A tészta hozzávalóit kimérjük, egy tálban összekeverjük.
- Tésztát gyúrunk belőle, majd egy kivajazott, lisztezett tortaformába (25-28 cm) simítjuk.
- Villával megszurkáljuk.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig elősütjük.
- A túrós részhez szétválasztjuk a tojásokat, 2 db fehérjéből kemény habot verünk.
- A többi hozzávalót egy tálba rakjuk, majd jó alaposan összekeverjük.
- Ezután óvatosan hozzákeverjük a fehérjét.
- Miután a tésztánk megsült tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, majd ráöntjük a túrós részt és elsimítjuk.
- Visszarakjuk a sütőbe és további 25 percig sütjük.
- A maradék két tojás fehérjéből elkezdünk habot verni, majd mikor már fehéredik hozzáadjuk a porcukrot.
- A tortánkat bekenjük sárgabaracklekvárral, majd egy habzsákba betöltjük a felvert tojásfehérjét és tetszőlegesen becsíkozzuk a tetejét.
- Ezután még további 10 percre berakjuk a sütőbe, hogy kis színt kapjon a fehérje.
- Vizes késsel tudjuk szeletelni.
Gyors, mutatós, finom
VálaszTörlés