2015. június 9., kedd

Citromkrémes torta



Hozzávalók a tésztához:
  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom héja és leve
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl olaj
Hozzávalók a krémhez:
  • 2 dl habtejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dkg porcukor
  • 1 citrom leve
  • 0,5 dl víz
  • 1 kiskanál étkezési zselatin
Elkészítése:
  1. A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk az olajat is.
  3. Fokozatosan a masszához keverjük a lisztet, sütőport illetve a citrom reszelt héját és kifacsart levét.
  4. Óvatosan a masszához keverjük a fehérjét.
  5. Kivajazott, lisztezett torta formába öntjük és 180 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük.
  6. A krémhez a habtejszínt keményre verjük.
  7. Hozzáadjuk a mascarponet és a porcukrot, tovább keverjük.
  8. Pici vízbe belekeverünk egy kiskanál étkezési zselatint, majd ezt is hozzáadjuk a krémhez és a citrom levét is beleöntjük.
  9. A tortánkat miután már kicsit kihűlt félbevágjuk, majd megkenjük a krémmel. (rakható hozzá egy kis levendula vagy menta)
  10. A torta tetejére fél citrom levét kikeverjük két evőkanál porcukorral és megöntözzük vele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése