Hozzávalók a tésztához:
- 6 tojás
- 20 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom héja és leve
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl olaj
- 2 dl habtejszín
- 25 dkg mascarpone
- 5 dkg porcukor
- 1 citrom leve
- 0,5 dl víz
- 1 kiskanál étkezési zselatin
- A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
- A tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk az olajat is.
- Fokozatosan a masszához keverjük a lisztet, sütőport illetve a citrom reszelt héját és kifacsart levét.
- Óvatosan a masszához keverjük a fehérjét.
- Kivajazott, lisztezett torta formába öntjük és 180 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük.
- A krémhez a habtejszínt keményre verjük.
- Hozzáadjuk a mascarponet és a porcukrot, tovább keverjük.
- Pici vízbe belekeverünk egy kiskanál étkezési zselatint, majd ezt is hozzáadjuk a krémhez és a citrom levét is beleöntjük.
- A tortánkat miután már kicsit kihűlt félbevágjuk, majd megkenjük a krémmel. (rakható hozzá egy kis levendula vagy menta)
- A torta tetejére fél citrom levét kikeverjük két evőkanál porcukorral és megöntözzük vele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése