Ezt a receptet még régebben láttam a Gasztroangyal című műsorban, ahol nagyon dicsérték. Nem véletlenül, nagyon finom lett! A technikát ugyan még tökéletesítenem kell, de addig is legyen itt a recept, hogy Ti is kipróbálhassátok. Nálunk készült kókuszos verzió is.
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg Rama
- 1 evőkanál porcukor
- 3 tojás sárgája
- 1 dl tej
- 30 g élesztő
- 3 tojás fehérje
- 20 dkg porcukor
- ízlés szerint dió, kókuszreszelék
- A langyos tejbe teszünk egy kis cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
- A többi hozzávalót kimérjük, majd hozzáadjuk az élesztős tejet és összekeverjük, összegyúrjuk.
- Ragacsos tésztát kapunk, ezt berakjuk a hűtőbe, míg elkészül a töltelék.
- Vizet melegítünk, majd gőz felett a fehérjét a cukorral habosra keverjük.
- A tésztánkat 3 részre osztjuk, majd egyenként téglalap alakúra nyújtjuk.
- Tetejére kenjük a tojáshab harmadát, majd megszórjuk dióval vagy kókuszreszelékkel.
- Feltekerjük a hosszabbik oldalától kezdve.
- Ezután egy kör kiszúró segítségével félhold alakú kifliket szaggatunk.
- Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, 10 percig hagyjuk kelni.
- Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 10 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése