2015. szeptember 25., péntek

Habos-diós kifli


Ezt a receptet még régebben láttam a Gasztroangyal című műsorban, ahol nagyon dicsérték. Nem véletlenül, nagyon finom lett! A technikát ugyan még tökéletesítenem kell, de addig is legyen itt a recept, hogy Ti is kipróbálhassátok. Nálunk készült kókuszos verzió is.

Hozzávalók a tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg Rama
  • 1 evőkanál porcukor
  • 3 tojás sárgája
  • 1 dl tej
  • 30 g élesztő
Hozzávalók a habos töltelékhez:
  • 3 tojás fehérje
  • 20 dkg porcukor
  • ízlés szerint dió, kókuszreszelék
Elkészítése:
  1. A langyos tejbe teszünk egy kis cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. A többi hozzávalót kimérjük, majd hozzáadjuk az élesztős tejet és összekeverjük, összegyúrjuk.
  3. Ragacsos tésztát kapunk, ezt berakjuk a hűtőbe, míg elkészül a töltelék.
  4. Vizet melegítünk, majd gőz felett a fehérjét a cukorral habosra keverjük. 
  5. A tésztánkat 3 részre osztjuk, majd egyenként téglalap alakúra nyújtjuk.
  6. Tetejére kenjük a tojáshab harmadát, majd megszórjuk dióval vagy kókuszreszelékkel.
  7. Feltekerjük a hosszabbik oldalától kezdve.
  8. Ezután egy kör kiszúró segítségével félhold alakú kifliket szaggatunk.
  9. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, 10 percig hagyjuk kelni.
  10. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 10 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése