2015. szeptember 19., szombat

Sajtos-gombás farfalle fehérborral


Hozzávalók:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ág rozmaring vagy 1 kiskanál rozmaring
  • 4 evőkanál olaj
  • 40 dkg laskagomba vagy champion gomba
  • 20 dkg sonka
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 3 dl főzőtejszín
  • 10-10 dkg parmezán sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 40 dkg farfalle
Elkészítése:
  1. Az apróra vágott hagymát a rozmaringgal együtt dinszteljük puhára.
  2. Adjuk hozzá a felkockázott gombát és sonkát, rázogatva pirítsuk át, majd öntsük fel a fehérborral.
  3. Fokhagymanyomóval tegyük hozzá a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.
  4. Főzzük további 5 percig, majd öntsük hozzá a tejszínt is.
  5. További 10 percig főzzük, majd keverjük hozzá a lereszelt parmezán sajtot.
  6. Ha kell még sózzuk, borsozzuk, majd a felaprított petrezselymet is adjuk hozzá.
  7. Főzzük ki a tésztánkat sós vízben, majd szűrjük le, végül a szósszal tálaljuk.
  8. A maradék parmezánnal megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése