Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ág rozmaring vagy 1 kiskanál rozmaring
- 4 evőkanál olaj
- 40 dkg laskagomba vagy champion gomba
- 20 dkg sonka
- 2 dl száraz fehérbor
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 3 dl főzőtejszín
- 10-10 dkg parmezán sajt
- 1 csokor petrezselyem
- 40 dkg farfalle
- Az apróra vágott hagymát a rozmaringgal együtt dinszteljük puhára.
- Adjuk hozzá a felkockázott gombát és sonkát, rázogatva pirítsuk át, majd öntsük fel a fehérborral.
- Fokhagymanyomóval tegyük hozzá a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.
- Főzzük további 5 percig, majd öntsük hozzá a tejszínt is.
- További 10 percig főzzük, majd keverjük hozzá a lereszelt parmezán sajtot.
- Ha kell még sózzuk, borsozzuk, majd a felaprított petrezselymet is adjuk hozzá.
- Főzzük ki a tésztánkat sós vízben, majd szűrjük le, végül a szósszal tálaljuk.
- A maradék parmezánnal megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése