A kedvenc német újságomban akadtam erre a receptre és egyből arra gondoltam, hogy ezt feltétlenül ki kell próbálnom. A spenótot egyáltalán nem lehet érezni a kuglófban, csak a színét adja és persze sokkal szaftosabb lett tőle a kuglóf. Arra viszont ügyeljünk, hogy NE fokhagymás spenótot vegyünk.
Hozzávalók:
- 20 dkg fagyasztott spenótpüré
- 10 dkg fehér csokoládé
- 3 egész tojás
- 30 dkg liszt
- 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 dl olaj
- 1 citrom héja és leve
- A kiolvasztjuk a spenótot és a fehér csokit is vízgőz felett megolvasztjuk.
- A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük.
- Folyamatos keverés mellett apránként hozzáadjuk a spenótot, majd a citrom héját és levét is hozzáadjuk.
- Majd szép lassan a sütőporral elkevert lisztet és az olajat is felváltva hozzáadjuk.
- Legvégül a felolvasztott csokit is hozzákeverjük.
- Kivajazott, lisztezett kuglófformába öntjük a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon 50-60 perc alatt megsütjük. Ellenőrizzük tűpróbával.
- 10 perc pihentetés után borítsuk ki a kuglófunkat egy tálra.
- 15 dkg porcukor
- 3-4 evőkanál citromlé
- A porcukrot keverjük el 3-4 evőkanál citromlével.
- Miután szép simává kevertük a mázat öntsük rá a kuglófra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése