Zabpelyhes túrógombóc
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 5 evőkanál apró zabpehely
- 1 evőkanál xilit vagy nyírfacukor vagy eritrit
- 1 evőkanál kókuszzsír
- 1 evőkanál tejföl
- 1 egész tojás
- csipet só
- vanília aroma vagy egy vanília rúd kikapart belsej
- fél citrom reszelt héja
Elkészítése:
- A hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd hűtőszekrényben pihentetjük min. 3 órát vagy akár egy egész éjszakát.
- Kis golyókat formázunk belőle.
- Vizet forralunk, majd óvatosan a meleg vízbe rakjuk a golyókat és miután feljöttek a víz tetejére hagyjuk még 2 percig főni őket, majd kiszedjük a vízből.
- Kis olajon megpirított zsemlemorzsába forgatjuk a golyókat. (lehet teljes kiőrlésű zsemlemorzsába is forgatni)
- Tejföllel, fahéjjal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése