2014. március 23., vasárnap

Sacher torta

 

Rengeteg receptet átnéztem, mire kiválasztottam melyiket is készítsem el. Nekem Farkas Vilmos verziója tetszett a legjobban, így azt a piskótát készítettem el és egyáltalán nem okozott csalódást, ízlett a vendégeknek és a családnak is.

Hozzávalók:
  • 8 tojás
  • 5 dkg porcukor
  • 20 dkg kristálycukor
  • 16 dkg liszt
  • 16 dkg puha vaj
  • 16 dkg étcsokoládé
  • 2,5 dkg kakaópor
Egyéb hozzávalók:
  • sárgabarcklekvár
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé 
Elkészítése:
  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A csokit gőz fölött megolvasztjuk.
  3. A fehérjét elkezdjük habbá verni, majd hozzáadjuk a kristálycukrot és egy nem túl kemény habot verünk belőle.
  4. A puha vajat a porcukorral keverjük habosra.
  5. Adjuk hozzá a tojások sárgáját és épp csak keverjük össze.
  6. Ha már nem túl meleg az olvasztott csoki adjuk hozzá a sárga részhez.
  7. Ezután a fehérjehabot is keverjük hozzá a most már csokis részhez.
  8. A lisztet keverjük el a kakaóporral, majd óvatosan keverjük hozzá a többihez.
  9. A masszát öntsük egy kivajazott, lisztezett 26 cm-s tortaformába és előmelegített sütőben 165 fokon süssük kb. 50 percet. Tűpróbával ellenőrizzük.
  10. Ha elkészült vegyük ki a formából, majd hagyjuk kihűlni.
  11. Ezután vágjuk két vagy háromfelé, tetszés szerint.
  12. Kenjük meg a lapokat a sárgabaracklekvárral, tetejére is kenhetünk belőle.
  13. A tejszínt melegítsük meg, de ne forraljuk, majd tegyük hozzá a feldarabolt csokit és addig kevergessük míg felolvad és sűrűsödik.
  14. Kicsit hűtsük, mikor még kenhető vonjuk be vele a tortánkat.
Virágos dekoráció

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése