Rengeteg receptet átnéztem, mire kiválasztottam melyiket is készítsem el. Nekem Farkas Vilmos verziója tetszett a legjobban, így azt a piskótát készítettem el és egyáltalán nem okozott csalódást, ízlett a vendégeknek és a családnak is.
Hozzávalók:
- 8 tojás
- 5 dkg porcukor
- 20 dkg kristálycukor
- 16 dkg liszt
- 16 dkg puha vaj
- 16 dkg étcsokoládé
- 2,5 dkg kakaópor
- sárgabarcklekvár
- 1 dl tejszín
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
- A tojásokat szétválasztjuk.
- A csokit gőz fölött megolvasztjuk.
- A fehérjét elkezdjük habbá verni, majd hozzáadjuk a kristálycukrot és egy nem túl kemény habot verünk belőle.
- A puha vajat a porcukorral keverjük habosra.
- Adjuk hozzá a tojások sárgáját és épp csak keverjük össze.
- Ha már nem túl meleg az olvasztott csoki adjuk hozzá a sárga részhez.
- Ezután a fehérjehabot is keverjük hozzá a most már csokis részhez.
- A lisztet keverjük el a kakaóporral, majd óvatosan keverjük hozzá a többihez.
- A masszát öntsük egy kivajazott, lisztezett 26 cm-s tortaformába és előmelegített sütőben 165 fokon süssük kb. 50 percet. Tűpróbával ellenőrizzük.
- Ha elkészült vegyük ki a formából, majd hagyjuk kihűlni.
- Ezután vágjuk két vagy háromfelé, tetszés szerint.
- Kenjük meg a lapokat a sárgabaracklekvárral, tetejére is kenhetünk belőle.
- A tejszínt melegítsük meg, de ne forraljuk, majd tegyük hozzá a feldarabolt csokit és addig kevergessük míg felolvad és sűrűsödik.
- Kicsit hűtsük, mikor még kenhető vonjuk be vele a tortánkat.
Virágos dekoráció |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése