2014. március 29., szombat

Cukkinis pite


Pite hozzávalói:
  • 25 dkg liszt
  • 12,5 dkg hideg vaj
  • 1 tojás sárgája
  • 0,5 dl hideg víz
  • csapott kiskanál só
Hozzávalók a tetejére:
  • 25 dkg ricotta vagy zsíros túró
  • 1,5 cukkini
  • 1-2 paradicsom
  • 5 kemény tojás
  • 2 egész tojás
  • 1 tojás fehérje
  • 2 evőkanál tej
  • só, bors, majoranna
  • zsemlemorzsa
  • trappista sajt
Elkészítése:
  1. A pite hozzávalóit kimérjük, összekeverjük, simára gyúrjuk.
  2. Kb. 30 cm-es kerek lappá nyújtjuk és kibélelünk vele egy 26-cm-es piteformát, hogy legyen egy kis pereme is.
  3. Minimum 20 percre a hűtőbe helyezzük, majd villával megszurkáljuk a tésztát, hogy sütéskor ne púposodjon fel, ezután előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 percet elősütjük.
  4. A cukkinit jó alaposan megmossuk, majd 1 cm-es karikákra vágjuk és egy kis olajon megsütjük, sózzuk, borsozzuk.
  5. A kemény tojásokat felszeleteljük.
  6. A ricottát ízesítjük majorannával, sóval, borssal. Hozzáadunk 2 evőkanál tejet, 2 egész tojást és a maradék fehérjét, amivel jó alaposan összekeverjük a krémet.
  7. A paradicsomot felkockázzuk.
  8. A pitét az elsősütés után vegyük ki a sütőből, majd szórjuk meg egy kevés zsemlemorzsával.
  9. Tegyük rá a tojáskarikákat és cukkinikarikákat.
  10. Öntsük rá a ricottás keverékünket.
  11. Szórjuk meg a paradicsomkockákkal és kedvünk szerint reszelt sajtot is tehetünk rá.
  12. További 30 percet sütjük, hogy egy picit megpiruljon rajta a sajt.

1 megjegyzés: