Pite hozzávalói:
- 25 dkg liszt
- 12,5 dkg hideg vaj
- 1 tojás sárgája
- 0,5 dl hideg víz
- csapott kiskanál só
- 25 dkg ricotta vagy zsíros túró
- 1,5 cukkini
- 1-2 paradicsom
- 5 kemény tojás
- 2 egész tojás
- 1 tojás fehérje
- 2 evőkanál tej
- só, bors, majoranna
- zsemlemorzsa
- trappista sajt
- A pite hozzávalóit kimérjük, összekeverjük, simára gyúrjuk.
- Kb. 30 cm-es kerek lappá nyújtjuk és kibélelünk vele egy 26-cm-es piteformát, hogy legyen egy kis pereme is.
- Minimum 20 percre a hűtőbe helyezzük, majd villával megszurkáljuk a tésztát, hogy sütéskor ne púposodjon fel, ezután előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 percet elősütjük.
- A cukkinit jó alaposan megmossuk, majd 1 cm-es karikákra vágjuk és egy kis olajon megsütjük, sózzuk, borsozzuk.
- A kemény tojásokat felszeleteljük.
- A ricottát ízesítjük majorannával, sóval, borssal. Hozzáadunk 2 evőkanál tejet, 2 egész tojást és a maradék fehérjét, amivel jó alaposan összekeverjük a krémet.
- A paradicsomot felkockázzuk.
- A pitét az elsősütés után vegyük ki a sütőből, majd szórjuk meg egy kevés zsemlemorzsával.
- Tegyük rá a tojáskarikákat és cukkinikarikákat.
- Öntsük rá a ricottás keverékünket.
- Szórjuk meg a paradicsomkockákkal és kedvünk szerint reszelt sajtot is tehetünk rá.
- További 30 percet sütjük, hogy egy picit megpiruljon rajta a sajt.
Nagyon szuper recept - imádom a cukkinit minden formában :)
VálaszTörlés