2014. június 26., csütörtök

Karamellás sós mogyorós fagyi


Hozzávalók:
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg sós mogyoró
Elkészítése:
  1. A cukrot egy edénykében karamellizáljuk, mikor megolvadt hozzáadjuk a tejet és tovább kevergetjük, hogy szépen felolvadjon a karamell a tejben.
  2. Ezután hideg vízbe állítjuk az edényünket, míg kihűl a karamell.
  3. Miután kihűlt turmixba öntjük, hozzáadjuk a tejszínt, majd habosra keverjük az egészet. (lehet habverővel is)
  4. Ezután fedeles dobozba rakjuk és az apróra vágott mogyorót is hozzákeverjük.
  5. Mélyhűtőben többször megkeverve lefagyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése