2013. október 18., péntek

Kókuszos-almás torta

























Ennek a tortának a receptje a szomszéd nénitől származik. Sokszor készített ilyet és mindig kaptam belőle egy szeletet, hisz tudta, hogy ez a kedvencem. Persze később a receptet is elkértük Tőle, így ez volt az első sütik egyike amit nekiálltam megsütni. Nagyon gyors és finom vendégváró édesség, szuper délutáni kávézáshoz.

Hozzávalók:
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg kristálycukor
  • 4 egész tojás
  • 3-4 evőkanál citromlé
  • 18 dkg liszt
  • 7 dkg kókuszreszelék
  • 1 csomag sütőpor
  • 5-7 alma
Elkészítése:
  1. A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
  2. A puha vajat, a cukrot és a 4 tojás sárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citromlét. 
  3. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, sütőport, csipet sót és a kókuszreszeléket is. 
  4. 1 db almát nagyobb lyukú reszelőn lereszelünk, majd ezt is hozzákeverjük a tésztához.
  5. A keményre vert fehérjét óvatosan a tésztához forgatjuk.
  6. Egy tepsit/tortaformát kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk az alját, majd beleöntjük a masszát.
  7. Az almákat meghámozzuk, félbe vagy negyedbe vágjuk. Kivágjuk a magházát, bevagdossuk az almákat és szép sorban belenyomjuk a masszába.
  8. 40 perc alatt 180 fokon aranybarnára sütjük. 

1 megjegyzés: