Hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg kristálycukor
- 4 egész tojás
- 3-4 evőkanál citromlé
- 18 dkg liszt
- 7 dkg kókuszreszelék
- 1 csomag sütőpor
- 5-7 alma
Elkészítése:
- A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
- A puha vajat, a cukrot és a 4 tojás sárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citromlét.
- Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, sütőport, csipet sót és a kókuszreszeléket is.
- 1 db almát nagyobb lyukú reszelőn lereszelünk, majd ezt is hozzákeverjük a tésztához.
- A keményre vert fehérjét óvatosan a tésztához forgatjuk.
- Egy tepsit/tortaformát kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk az alját, majd beleöntjük a masszát.
- Az almákat meghámozzuk, félbe vagy negyedbe vágjuk. Kivágjuk a magházát, bevagdossuk az almákat és szép sorban belenyomjuk a masszába.
- 40 perc alatt 180 fokon aranybarnára sütjük.
Csak úgy...finom,sokáig szaftos, puha.
VálaszTörlésKávéhoz ideális