2014. november 21., péntek

Sütőtökös pite


Hozzávalók a pite tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 13 dkg Rama
  • 6 dkg porcukor
  • fél citrom héja
  • csipet só
  • fél tasak sütőpor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tojás sárgája
Hozzávalók a sütőtökös részhez:
  • 50 dkg sült sütőtök
  • 1 tubus sűrített tej (15-17 dkg)
  • 3 egész tojás
  • 3-5 evőkanál barnacukor
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1/2 teáskanál só
  • 3/4 teáskanál fahéj
  • 3/4 teáskanál őrölt gyömbér
  • késhegynyi őrölt szegfűszeg
  • fél rúd vanília kikapart magja
Elkészítése:
  1. A sütőtököt felvágjuk és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.
  2. A pitetészta hozzávalóit összegyúrjuk és egy kb. 28 cm-es piteformát kibélelünk vele, hogy legyen egy kis pereme.
  3. Ezután a hűtőbe rakjuk minimum 30 percre.
  4. Miután kisült a sütőtök lehámozzuk a héjáról, kimérjük, majd egy kicsit botmixerrel összeturmixoljuk.
  5. Ezután a többi hozzávalót is hozzárakjuk és habverővel összekeverjük.
  6. A tésztánkat kivesszük a hűtőből, majd ráöntjük a sütőtökös masszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 50 perc alatt készre sütjük.
  7. Tűpróbával ellenőrizzük, akkor jó, mikor a közepe még kicsit kocsonyás.
  8. Ezután pihentessük hűtőben legalább 6 órát.
  9. Hűtve, tejszínhabbal tálaljuk.
Egy fotóversenyre készült

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése