- 20 dkg liszt
- 13 dkg Rama
- 6 dkg porcukor
- fél citrom héja
- csipet só
- fél tasak sütőpor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tojás sárgája
- 50 dkg sült sütőtök
- 1 tubus sűrített tej (15-17 dkg)
- 3 egész tojás
- 3-5 evőkanál barnacukor
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 1/2 teáskanál só
- 3/4 teáskanál fahéj
- 3/4 teáskanál őrölt gyömbér
- késhegynyi őrölt szegfűszeg
- fél rúd vanília kikapart magja
- A sütőtököt felvágjuk és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.
- A pitetészta hozzávalóit összegyúrjuk és egy kb. 28 cm-es piteformát kibélelünk vele, hogy legyen egy kis pereme.
- Ezután a hűtőbe rakjuk minimum 30 percre.
- Miután kisült a sütőtök lehámozzuk a héjáról, kimérjük, majd egy kicsit botmixerrel összeturmixoljuk.
- Ezután a többi hozzávalót is hozzárakjuk és habverővel összekeverjük.
- A tésztánkat kivesszük a hűtőből, majd ráöntjük a sütőtökös masszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 50 perc alatt készre sütjük.
- Tűpróbával ellenőrizzük, akkor jó, mikor a közepe még kicsit kocsonyás.
- Ezután pihentessük hűtőben legalább 6 órát.
- Hűtve, tejszínhabbal tálaljuk.
Egy fotóversenyre készült |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése