2017. május 29., hétfő

Banános muffin

Bevallom, nem szeretem a muffinokat, mert soha nem elég az alap mennyiség és már az első perctől kezdve ki van porciózva, hogy kinek mennyi jut. Mikor megláttam ezt a receptet egyből felcsillant a szemem, mivel egy barna banánt szinte mindig találni itthon, maradék csokinyuszi is akad egy tonnányi, ezért nem kellett sokáig győzködnöm magam, hogy kipróbáljam ezt a receptet. Elkészítése rém egyszerű, szokásos száraz és nedves hozzávalókat külön-külön elkeverni, majd az egészet összekeverni. Akkor sincs gond, ha mindent egybe rakunk és úgy keverjük el robotgéppel. Mennyei lett, ráadásul a gyerekek is nagyon örültek neki, mivel bevittem a suliba. 
 
Hozzávalók:
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 15 dkg finomliszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 10 dkg tejcsoki
  • fél csomag sütőpor
  • 1 púpos kiskanál szódabikarbóna
  • 1 kiskanál fahéj
  • késhegynyi szerecsendió
  • csipet só
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 banán
Elkészítése:
  1. A csokit apróra vágjuk, a vajat megolvasztjuk.
  2. Kimérjük a liszteket, hozzárakjuk a sütőport, fűszereket, csokit.
  3. A tojást a tejjel, folyékony vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a villával összenyomott banánt.
  4. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, cukrot.
  5. Elkeverjük, majd muffin kapszlikba kanalazzuk.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése