Ezt a receptet még a pilisszentiváni dédi mamám készítette rendszeresen, tőle van a recept. Nagyon finom, sokáig friss, ropogós marad. Nem kell bedobozolni, mert a szabad levegőn finomabb marad. Variálható magokkal vagy akár teljeskiörlésű liszttel is.
Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 25 dkg Rama
- 20 dkg zsír
- 3 tojás sárgája
- 3 dkg só
- 1 pohár tejföl (17-18 dkg)
- 5 dkg élesztő
- 20-30 dkg reszelt sajt a tetejére
- A hozzávalókat a sajt kivételével összegyúrjuk.
- Majd lefedve minimum 1 órát pihentetjük a hűtőben.
- Miután kivettük a hűtőből átgyúrjuk és 4 részre osztjuk a tésztánkat.
- Kinyújtjuk kb. 3 mm vékonyra, cakkos vágóval felvágjuk a lapunkat először vékony csíkokra, majd hosszában 2-3 darabra.
- Ezután lekenjük a megmaradt fehérjével és sajttal megszórjuk. (trappista és egy kis füstölt sajt keverékével)
- Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kis sajtos rudakat (lehet jó sűrűn, mert csak magasságra nőnek) és előmelegített sütőben, légkeverésen 180 fokon 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
- A sajtos rudak finom ropogósak maradnak, NEM kell dobozba rakni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése