Múltkor egy kávézóban Isteni finom banánkenyeret ettünk, amit itthon egyből meg kellett sütni. Nyilván nem kértük el a receptet, így keresgélni kezdtünk a neten, persze közel sem sikerült úgy, mint amit ott kóstoltunk. Azóta 3 különböző receptet is kipróbáltunk (joghurtos, zabpelyhes, cukormentes) egyik sem volt jó. Most, azt hiszem megtaláltuk a tökéletes receptet. Még ízlés szerint tuningolható mazsolával, dióval, de így is nagyon finom. Ami plusz pont, hogy sóskaramellás étcsokit sikerült belevagdosnunk, ami mennyei ízkavalkád pluszba. Próbáljátok ki Ti is!
Hozzávalók:
- 15 dkg finomliszt
- 10 dkg rétesliszt
- 11 dkg vaj
- 1 evőkanál tej
- 3 banán
- 10 dkg cukor
- 10 dkg apróra vágott csoki
- 2 egész tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- tetszés szerint fahéj
Elkészítése:
- A két egész tojást a vajjal és cukorral homogénre keverünk.
- Hozzáadjuk a 3 villával összenyomott banánt.
- A száraz hozzávalókat külön kimérjük, majd a banános részhez kanalazzuk.
- A csokit apróra vágjuk, majd azt is belekeverjük.
- Egy sütőpapírral bélelt hosszúkás formába öntjük a tésztánkat.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 45 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése