Ezt a receptet és ötletet a www.annuskam.hu oldalon láttam, ahol videóval illusztrált recept is található. Én természetesen változtattam az egészen, de mivel óriási sikert aratott a családban és a Sütiklubban is, ezért 2 hét alatt már 4x is elkészítettem. Eper szezon is van, így nem tudtunk neki ellenállni. A későbbiekben málnával, áfonyával is el tudnám képzelni.
Hozzávalók:
- 4 egész tojás
- 3 evőkanél víz
- 10 dkg kristálycukor
- 40 g étkezési keményítő
- 30 g kakaópor
- 4 dl tejszín
- 15 dkg fehér csokoládé
- eper (áfonya, málna)
- 75 g csokoládé a tetejére
Elkészítése:
- A tejszínhab felét felmelegítjük, majd a fehércsokit beletörjük és felolvasztjuk benne. Ezután ezt hűtőbe rakjuk és lehűtjük.
- A 4 egész tojást a cukorral és 3 evőkanál vízzel nagyon habosra, fehéredésig keverjük.
- Közben kimérjük a kb. 2 evőkanál étkezési keményítőt és a kakaóport. Ezeket óvatosan a habos részhez keverjük.
- Egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük a tésztát és 160 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
- Ha kisült a piskótalapunk hosszában 3 felé vágjuk. Kb. 10 centis csíkokra.
- A maradék hideg tejszínhabot elkezdjük habbá verni, majd a fehércsokis kihűlt krémet is hozzáadjuk és együtt habosítjuk tovább. Akár habfixálót is tehetünk bele.
- A kisült és kihűlt piskótára kenjük a hab 3/4 részét, majd vékonyra szeletelt eperrel telerakjuk.
- Az egyik csíkot elkezdjük feltekerni, majd hozzácsatoljuk a másodikat és a harmadikat is körbe tekerjük rajta.
- Az így feltekert fatörzs sütinket egy tányérra állítjuk, majd a maradék krémmel a tetejét, majd az oldalát is bekenjük.
- Hűtőbe téve pihentetjük, majd olvasztott csokival bevonjuk a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése