Egy német újságban találtam ezt a receptet, amit ott körtével készítettek. Mivel csak 3 körtém volt itthon, így 3 almát raktam még hozzá. Szerintem dupla ennyi gyümölcsöt is elbírna a sütemény.
Hozzávalók a tésztához:
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 4 egész tojás
- 20 dkg liszt
- 1 kiskanál fahéj
- 2 kiskanál kakaópor
- 1 csomag vaníliáscukor
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg darált dió
Hozzávalók a gyümölcsös részhez:
- 50 dkg körte
- 1 rúd fahéj
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanél rum
Hozzávalók a morzsához:
- 15 dkg liszt
- 1 kiskanál fahéj
- 7 dkg cukor
- 1 csomag vaníliáscukor
- 10 dkg vaj
Elkészítése:
- A gyümölcsös részhez a körtét meghámozzuk és kockákra vágjuk.
- Egy kis edényben felforralunk 1 dl vizet a cukorral, fahéjjal, majd a gyümölcsre öntjük ezután a rumot is hozzáadjuk és állni hagyjuk.
- Elkészítjük a sütemény alját. A tojásokat a cukorral és a vajjal habosra keverjük.
- A lisztet kimérjük, majd hozzáadjuk a fűszereket, diót, sütőport és összekeverjük.
- A tojásos részhez kanalazzuk és lágy tésztává keverjük.
- Ezt a masszát egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és elsimítjuk.
- Erre rakjuk a gyümölcsöt, amit előtte lecsöpögtetünk.
- A tetejéhez a hozzávalókat kimérjük és összekeverjük, hogy morzsás állagot kapjunk, majd ezt rászórjuk a gyümölcsökre.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 60 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése