2014. április 26., szombat

Tejfölös-krémes sütemény


Hozzávalók a tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg Rama
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál kakaópor (25g)
  • 1 egész tojás
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál tejföl
Hozzávalók a krémhez:
  • 60 dkg tejföl
  • 5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg kristálycukor
Elkészítése:
  1. A tészta hozzávalóit összekeverjük, összegyúrjuk, majd egy kicsit pihentetjük a hűtőben.
  2. A tejből, cukorból és pudingporból a szokásos módon pudingot főzünk.
  3. Ezután hozzákeverjük a tejfölt.
  4. A tésztánkat kettészedjük, majd az egyik felét kinyújtjuk és egy kivajazott, lisztezett gáztepsi aljába fektetjük.
  5. Erre ráöntjük a krémünket és elsimítjuk.
  6. A tészta másik felét is kinyújtjuk és a krém tetejére helyezzük.
  7. Villával több helyen megszurkáljuk sütés előtt a sütinket.
  8. Ezután előmelegített sütőben, légkeveréssel 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  9. Tetejét porcukorral megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése