2014. április 5., szombat

Narancsos fonott kalács


Már egy pár hete akadtam rá erre a receptre Réka Wifelifestyle blogján, ahol szuper fázisfotókat is találhattok a narancsos kalácsról. Szerintem engem is a fotói fogtak meg, gyönyörűek! Még sose készítettem kalácsot, pláne fonottat nem, de ez annyira jól sikerült, hogy biztos többször is el fogom készíteni. Legközelebb csokidarabkákat dobálok majd bele, de akár mazsolát is lehet hozzárakni. Sülés közben az egész lakást csodálatos illat lengi be. :)

Hozzávalók:
  • 2 dl kefír (200g)
  • 1 narancs reszelt héja, leve
  • 20 dkg olvasztott vaj
  • 3 evőkanál méz
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag élesztő
  • 45 dkg liszt
  • csipet só 
Elkészítése:
  1. A hozzávalókat kimérjük és a leírás sorrendjében egy tálba rakjuk. (készülhet kenyérsütőben is)
  2. A keverőgép dagasztó karjával összekeverjük a tésztánkat.
  3. Lefedve 1 órát kelesztjük.
  4. Lisztezett felületre borítjuk és ketté vágjuk a tésztánkat, mivel két kisebb fonott kalács lesz belőle.
  5. Ezután 3 egyforma részre osztjuk, óvatosan egyformára sodorjuk őket, majd szépen befonjuk.
  6. Vigyázzunk, mert nagyon lágy a tésztája, ne nagyon nyomkodjuk ki belőle a levegőt.
  7. Ha kész a két kalácsunk egy egész tojással kenjük meg a tetejét, tegyük át egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd előmelegített sütőben 180 fokon süssük kb. 30-35 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése