2015. március 8., vasárnap

Kukoricaleves sajtgombóccal


Hozzávalók a leveshez:
  • 50 dkg morzsolt kukorica
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1,4 l húsleves vagy zöldségleves
  • 1 dl tejszín
  • só, bors
Hozzávalók a sajtgolyóhoz:
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 15 dkg füstölt sajt
  • petrezselyem
Elkészítése:
  1. Pici olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kukoricát is.
  2. 2-3 percig pároljuk, majd megszórjuk a liszttel.
  3. Ezután felöntjük a húslevessel, majd ha felforrt, további 10 percig lassú tűzön főzzük.
  4. Hozzáadjuk a tejszínt, majd ízesítjük sóval, borssal.
  5. A sajtgolyókhoz lereszeljük a füstölt sajtot és összekeverjük a krémsajttal.
  6. Vizes kézzel diónyi golyókat formázunk és meghempergetjük az apróra vágott petrezselyemben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése