Hozzávalók a leveshez:
- 50 dkg morzsolt kukorica
- 1 fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- 1,4 l húsleves vagy zöldségleves
- 1 dl tejszín
- só, bors
- 10 dkg natúr krémsajt
- 15 dkg füstölt sajt
- petrezselyem
- Pici olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kukoricát is.
- 2-3 percig pároljuk, majd megszórjuk a liszttel.
- Ezután felöntjük a húslevessel, majd ha felforrt, további 10 percig lassú tűzön főzzük.
- Hozzáadjuk a tejszínt, majd ízesítjük sóval, borssal.
- A sajtgolyókhoz lereszeljük a füstölt sajtot és összekeverjük a krémsajttal.
- Vizes kézzel diónyi golyókat formázunk és meghempergetjük az apróra vágott petrezselyemben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése