Az aktuális Nők lapja konyhában találtam ezt a receptet és mivel pont volt itthon egy túróm, gyorsan el is készítettem. A sót, ha cukorra cseréljük készíthetünk belőle édes kalácsot is, így viszont tökéletes volt vacsorára, sonkával és újhagymával.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 zacskó porélesztő
- 2 kiskanál só
- 25 dkg túró
- 1 pohár joghurt (140g)
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1,5 dl langyos tej
- A hozzávalókat egymás után egy tálba rakjuk, majd a keverőgép dagasztó karjával simára keverjük, amíg szépen elválik az edény falától.
- Letakarva kb. 1,5 órát kelesztjük.
- Ezután tetszőlegesen vágjuk 3-4-5 felé a tésztát, sodorjunk belőle egyforma hosszúságú rudakat, majd fonjuk össze. (Nekem ötös fonással készült)
- Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük rá a kalácsot, majd kelesszük további 45 percet.
- Tetejét kenjük meg egy egész tojás és egy pici tej keverékével, majd előmelegített sütőben 180 fokon süssük készre 45 perc alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése