2015. március 6., péntek

Túrós kalács


Az aktuális Nők lapja konyhában találtam ezt a receptet és mivel pont volt itthon egy túróm, gyorsan el is készítettem. A sót, ha cukorra cseréljük készíthetünk belőle édes kalácsot is, így viszont tökéletes volt vacsorára, sonkával és újhagymával.

Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 1 zacskó porélesztő
  • 2 kiskanál só
  • 25 dkg túró
  • 1 pohár joghurt (140g)
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1,5 dl langyos tej
Elkészítése:
  1. A hozzávalókat egymás után egy tálba rakjuk, majd a keverőgép dagasztó karjával simára keverjük, amíg szépen elválik az edény falától.
  2. Letakarva kb. 1,5 órát kelesztjük.
  3. Ezután tetszőlegesen vágjuk 3-4-5 felé a tésztát, sodorjunk belőle egyforma hosszúságú rudakat, majd fonjuk össze. (Nekem ötös fonással készült)
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük rá a kalácsot, majd kelesszük további 45 percet.
  5. Tetejét kenjük meg egy egész tojás és egy pici tej keverékével, majd előmelegített sütőben 180 fokon süssük készre 45 perc alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése