2015. március 5., csütörtök

Banános joghurt torta


Az eredetei receptet Szofikánál láttam. Egyből megtetszett, a habos, krémes állaga, így gyorsan el is készítettem apróbb változtatásokkal. Kis méretű tortaformában készült.

Hozzávalók a piskótához:
  • 1 egész tojás
  • 5 dkg eritrit
  • 4 evőkanál víz
  • 5 dkg zabpehely liszt
  • 1 kiskanál kakaópor
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 kiskanál vaníliás cukor
Hozzávalók a habhoz:
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 nagy pohár görög joghurt (330g)
  • 4 banán összeturmixolva
  • fél dl meleg víz
  • 10 g étkezési zselatin
Elkészítése:
  1. Az egész tojást az eritrittel és a vízzel habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a zabpehely lisztet, kakaót, vaníliás cukrot, sütőport.
  3. Kivajazott, lisztezett kis (18 cm) tortaformába rakjuk és előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
  4. A habos részhez a banánokat összeturmixoljuk.
  5. A tejszínt habbá verjük, majd hozzáadjuk a joghurtot, az összeturmixolt banánt.
  6. Fél dl vizet meglangyosítunk, majd az étkezési zselatint feloldjuk benne, majd hozzákeverjük a masszánkhoz.
  7. Miután kihűlt a piskótánk a tortaformában hagyjuk és ráöntjük, rásimítjuk a banános masszát.
  8. Pár órára hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen.
  9. Tetszőlegesen dekorálható szeletelt mandulával, csokiforgáccsal vagy kakaóval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése