Az eredetei receptet Szofikánál láttam. Egyből megtetszett, a habos, krémes állaga, így gyorsan el is készítettem apróbb változtatásokkal. Kis méretű tortaformában készült.
Hozzávalók a piskótához:
- 1 egész tojás
- 5 dkg eritrit
- 4 evőkanál víz
- 5 dkg zabpehely liszt
- 1 kiskanál kakaópor
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 kiskanál vaníliás cukor
- 1,5 dl tejszín
- 1 nagy pohár görög joghurt (330g)
- 4 banán összeturmixolva
- fél dl meleg víz
- 10 g étkezési zselatin
- Az egész tojást az eritrittel és a vízzel habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a zabpehely lisztet, kakaót, vaníliás cukrot, sütőport.
- Kivajazott, lisztezett kis (18 cm) tortaformába rakjuk és előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
- A habos részhez a banánokat összeturmixoljuk.
- A tejszínt habbá verjük, majd hozzáadjuk a joghurtot, az összeturmixolt banánt.
- Fél dl vizet meglangyosítunk, majd az étkezési zselatint feloldjuk benne, majd hozzákeverjük a masszánkhoz.
- Miután kihűlt a piskótánk a tortaformában hagyjuk és ráöntjük, rásimítjuk a banános masszát.
- Pár órára hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen.
- Tetszőlegesen dekorálható szeletelt mandulával, csokiforgáccsal vagy kakaóval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése