A BOSCH AutoCook géppel süteményt is lehet sütni, amit természetesen egyből le kellett tesztelnem. Választásom az almás süteményre esett. Az elkészítése a hagyományos módon működik, csupán annyi a különbség, hogy tepsi helyett a gép edényét kell kivajazni és búzadarával megszórni, ezután a tésztát és almát belerakni. Kicsit kételkedtem benne, hogy mi fog kisülni belőle, de ahogy a képen is látható elég szép magas és jó állagú tortát sütött ki nekünk a BOSCH.
Hozzávalók:
- 3 egész tojás
- 24 dkg liszt
- 10 dkg kristálycukor
- 1 zacskó sütőpor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 10 dkg tejföl
- 3 egész alma
- fahéj
- citrom héja
- A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a tejfölt, belereszeljük a citrom héját.
- A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd kanalanként a többihez keverjük.
- Az AutoCook edényét kivajazzuk, majd megszórjuk búzadarával.
- A tál aljába rakjuk a tészta 1/3-át.
- Az almát megpucoljuk, felkockázzuk, majd a tésztára szórjuk.
- Tetejét ízlés szerint fahéjjal megszórjuk.
- Erre kanalazzuk a maradék tésztát.
- Becsukjuk a gép fedelét, majd a backen funkcióval a lang időintervallumot kiválasztva elindítjuk.
- 60 perc múlva fog csipogni, amikor kinyitjuk az edényt, majd 20 perc pihentetés után kiborítjuk egy tálra az elkészült süteményt.
Elkészült, de még az edényben |
Működés közben |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése