Azt hiszem nem túlzok, ha azt írom, hogy a tésztás ételek mindenhol kedvenc. Mai napra egy tésztás ebédet választottam a BOSCH AutoCook gyári szakácskönyvéből, ahol a feltét vagy szósz egyszerre készül a tésztával. Így nem kell külön főzővizet felrakni a tésztának, hanem az AutoCook edényben minden egyszerre készül el. Nem csak idő, de edény takarékos is.
Hozzávalók:
- 50 dkg masni tészta
- 1 csokor újhagyma
- 25 dkg gomba
- 20 dkg apróra kockázott bacon
- 30 dkg csirkemell
- 7,5 dl víz - húsleveslé
- 3 dl tejszín
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem
- A gombát megpucoljuk, felcsíkozzuk, a hagymát is karikákra vágjuk.
- A csirkemellet is apróra kockázzuk.
- Az AutoCook edényt bekapcsoljuk a Schmoren - mittel funkcióra, majd belerakjuk az apróra kockázott bacont és csirkemellet, halvány barnára pirítjuk.
- Hozzáadjuk az újhagymát és a gombát is, kevergetjük míg nem csipog a gép.
- 7,5 dl vizet felforralunk vízmelegítőben.
- A gombához hozzáadjuk a tésztát, majd nyakon öntjük a forró vízzel és a tejszínt is beleöntjük.
- Egy húsleves kockát dobunk bele, kicsit sózzuk és borsozzuk.
- Óvatosan megkeverjük, majd becsukjuk a gép tetejét.
- Megnyomjuk a start gombot, majd 20 percre elindul a gépezet.
- Csipogás után hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, majd átkeverjük.
- Reszelt sajttal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése