A héten a BOSCH AutoCook gépe vendégeskedeik nálunk, hogy megtapasztaljuk, kipróbáljuk mit tud a készülék. A mai napon a gyári receptes füzetből választottam ebédet - a spanyol paprikás krumplira esett a választásom, mert kíváncsi voltam miben különbözik a hagyományostól és milyen lesz ebben a szerkezetben elkészítve. Kb. 25 perc alatt el is készült, de előtte azért ki kellett nyomoznom melyik funkciónál lehet nyitott tetővel is főzni. A családnak nagyon ízlett, fűszeresebb a mi verziónknál és a krumpli is nagyon jó puha lett. Míg élvezhetjük a gépet, addig el fogom még egyszer készíteni dupla adagban is, mert ennek gyorsan nyoma veszett. Természetesen sima edényben is elkészíthető, csak kicsit tovább tart és közben kevergetni is kell.
Hozzávalók:
- 1,2 kg burgonya
- 15 dkg száraz kolbász
- 3 virsli
- 1 paprika
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dl víz
- só, bors
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 csokor petrezselyem
- A hagymát apróra vágjuk és a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk.
- A kolbászt és a virslit is karikákra vágjuk.
- Kis olíva olajat öntünk az edény aljára, majd rádobjuk a hagymát is.
- Bekapcsoljuk az AutoCook edényen a Schmoren funkciót, a mittel idővel (10-12 perc) és ilyenkor kinyitott fedővel is elindul a szerkezet. Megdinszteljük a hagymát.
- 5 percnél rányomjuk a 2 gerezd fokhagymát és hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt és virslit.
- Kicsit átforgatjuk, majd a vége előtt 2 perccel a felkockázott krumplit is hozzárakjuk.
- Ezután beleöntünk 3 dl vizet, fűszerezzük (só, bors, pirospaprika) és a paprikát 4 felé vágjuk, rátesszük a tetejére.
- Rácsukjuk a fedőt, rázárjuk, majd a start gombbal elindul a második szakasza a Schmoren fukciónak.
- Egy ideig melegíti a dolgokat, majd 12 percről indul a visszaszámlálás.
- Mikor elkészül csipog, majd elkezdi kiengedni a gőzt.
- Megmossuk, apróra vágjuk a petrezselymet, majd hozzákeverjük a kész krumplihoz és tálalható is az ebéd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése