2017. április 9., vasárnap

Medvehagymás pogácsa


Hozzávalók:
  • 1,5 dl tej
  • 1 kiskanál cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 60 dkg liszt
  • 1 kiskanál só
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg krémsajt
  • 10 szél medvehagyma apróra vágva
Elkészítése:
  1. A tejet megmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és pár percet várunk, míg elkezd futni az élesztő.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, sót, vajat, kockákra vágva majd a krémsajtot és egynemű tésztát gyúrunk belőle. Lehet keverőgéppel is.
  3. A medvehagymát apróra vágjuk és a tésztához keverjük.
  4. Lisztezett felületen jól meggyúrjuk a tésztánkat, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk és kör alakú pogácsákat szaggatunk belőle.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk őket, tetejüket megkenjük tojássárgájával és megszórjuk reszelt sajttal.
  6. Előmelegített sütőbe rakjuk és 15-20 perc alatt 180 fokon készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése