2023. december 1., péntek

3bit szelet

 

Diós, kicsit kekszes állagú piskóta, azon krémes vaníliás puding és csokis puding, a kettő közt háztartási keksz. Mindez csokimázzal bevonva. Sajnos, a szeletelése nehézkes, biztos még nem puhult meg eléggé, de az íze nagyon finom.

Hozzávalók a tésztához:

  • 6 tojás fehérje
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg dió
  • 5 dkg rétesliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só

Hozzávalók a krémhez:

  • 7 dl tej
  • 6 tojás sárgája
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 3-4 kiskanál keserű kakaópor
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag háztartási keksz
  • 20 dkg csokoládé

Elkészítése:

  1. A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük géppel habbá verni, majd a cukrot apránként hozzáadjuk.
  2. A szárazanyagokat kimérjük, elkeverjük egymással, majd hozzáadjuk a tojásfehérje habhoz. Óvatosan elkeverjük.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
  4. A krémhez a tejet egy kis lábosba öntjük, majd beletesszük a pudingport, a tojások sárgáját, cukrot, lisztet és elkezdjük főzni folyamatos keverés mellett besűrítjük.
  5. Langyosra hűtjük.
  6. A puha vajat egy keverőtálba rakjuk, majd kanalanként hozzáadjuk a pudingot és kihabosítjuk.
  7. A sárga puding felét a kisült, kihűlt tésztára kenjük.
  8. Háztartási keksszel kirakjuk a tetejét.
  9. A puding másik felébe keserű kakaóport keverünk,  majd ezt a részt a kekszre kenjük, szépen elsimítjuk.
  10. A sütinket ezután megint kihűtjük, majd a tetejére 15-20 dkg csokoládét olvasztunk, 2 evőkanél olajjal, amit sütemény tetejére kenünk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése