Diós, kicsit kekszes állagú piskóta, azon krémes vaníliás puding és csokis puding, a kettő közt háztartási keksz. Mindez csokimázzal bevonva. Sajnos, a szeletelése nehézkes, biztos még nem puhult meg eléggé, de az íze nagyon finom.
Hozzávalók a tésztához:
- 6 tojás fehérje
- 15 dkg kristálycukor
- 15 dkg dió
- 5 dkg rétesliszt
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
Hozzávalók a krémhez:
- 7 dl tej
- 6 tojás sárgája
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 3-4 kiskanál keserű kakaópor
- 15 dkg cukor
- 1 csomag háztartási keksz
- 20 dkg csokoládé
Elkészítése:
- A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük géppel habbá verni, majd a cukrot apránként hozzáadjuk.
- A szárazanyagokat kimérjük, elkeverjük egymással, majd hozzáadjuk a tojásfehérje habhoz. Óvatosan elkeverjük.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
- A krémhez a tejet egy kis lábosba öntjük, majd beletesszük a pudingport, a tojások sárgáját, cukrot, lisztet és elkezdjük főzni folyamatos keverés mellett besűrítjük.
- Langyosra hűtjük.
- A puha vajat egy keverőtálba rakjuk, majd kanalanként hozzáadjuk a pudingot és kihabosítjuk.
- A sárga puding felét a kisült, kihűlt tésztára kenjük.
- Háztartási keksszel kirakjuk a tetejét.
- A puding másik felébe keserű kakaóport keverünk, majd ezt a részt a kekszre kenjük, szépen elsimítjuk.
- A sütinket ezután megint kihűtjük, majd a tetejére 15-20 dkg csokoládét olvasztunk, 2 evőkanél olajjal, amit sütemény tetejére kenünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése