Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 50 dkg túró
- 40 dkg folyós vaj
- 2 egész tojás
- 3 dkg élesztő
- 3 dkg só
- 1-1,5 dl tej
- kiskanál cukor
Elkészítése:
- A tejet meglangyosítjuk és egy kiskanálnyi cukrot elkeverünk benne, majd belemorzsoljuk az élesztőt és kicsit hagyjuk, hogy felfusson.
- A hozzávalókat kimérjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a keverőgép dagasztó karjával összekeverjük.
- Lefedjük és minimum egy órát a hűtőben pihentetjük. (még jobb, ha egy egész éjszakát áll)
- Egy tojást és egy kanál tejföl pici sóval összekeverünk.
- Lisztezett nyújtódeszkán ujjnyi vékonyra nyújtjuk a tésztát és az egészet bekenjük a tojásos keverékkel, majd mint a bejglit feltekerjük.
- Ezután a hosszú tekercset kb. 4 felé vágjuk, majd egymás után mind a négyet másfél ujjnyira kinyújtjuk és tetszőleges méretű pogácsákat szaggatunk belőlük.
- Sütőpapíros tepsire helyezzük őket, tojással lekenjük a tetejüket, majd tetszőleges magokkal megszórjuk. (napraforgómag, szezámmag, lenmag, sajt)
- Ezután is hagyhatjuk pihenni, nekem az utolsó tepsi lett a legszebb, mivel az pihent a legtöbbet.
- Előmelegített sütőben 200 fokon, a sütő alsó részébe pakolva kb. 20 perc alatt készre sütjük a pogácsákat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése