Pitetészta hozzávalói:
- 24 dkg liszt
- 12,5 dkg vaj
- csipet só
- 1 egész tojás
- 5 evőkanál víz
- 50 dkg brokkoli
- 20 dkg sonka
- 15 dkg trappista sajt
- 15 dkg füstölt sajt
- 3 dl tejszín
- 3 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors, szerecsendió
- Tegyük a lisztet egy tálba, vagdossuk rá a hideg vajat, sózzuk és morzsoljuk össze a vajat a liszttel.
- Adjunk hozzá 5 evőkanál vizet és a tojást. Gyúrjuk cipóvá, gyönyörű hólyagos tésztát kapunk.
- Lisztezett deszkán nyújtsuk ki fél centi vastagra és béleljük ki vele a piteformát, hogy egy kis pereme legyen.
- Én ilyenkor rakom be a hűtőbe a tésztát pihenni.
- A brokkolit szedjük szét rózsáira, mossuk meg, majd sós forró vízbe téve főzzük meg kb. 2 perc alatt. (ha egy csipet szódabikarbónát teszünk hozzá szép zöld marad a brokkoli)
- Lecsepegtetjük, majd a tésztára igazgatjuk.
- Felkockázzuk a hagymát és a sonkát, majd ezeket is a brokkolira tesszük.
- Ezután a kétféle sajtot lereszeljük és szintén a pitére szórjuk.
- A tejszínt, tojást és a fűszereket összekeverjük (mix-fixben összerázzuk) és egyenletesen ráöntjük a feltétre.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon 45 perc alatt szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése