2013. április 8., hétfő

Brokkolis-sajtos-sonkás pite


Pitetészta hozzávalói:
  • 24 dkg liszt
  • 12,5 dkg vaj
  • csipet só
  • 1 egész tojás
  • 5 evőkanál víz
Feltét hozzávalói:
  • 50 dkg brokkoli
  • 20 dkg sonka
  • 15 dkg trappista sajt
  • 15  dkg füstölt sajt
  • 3 dl tejszín
  • 3 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors, szerecsendió
Elkészítése:
  1. Tegyük a lisztet egy tálba, vagdossuk rá a hideg vajat, sózzuk és morzsoljuk össze a vajat a liszttel.
  2. Adjunk hozzá 5 evőkanál vizet és a tojást. Gyúrjuk cipóvá, gyönyörű hólyagos tésztát kapunk.
  3. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki fél centi vastagra és béleljük ki vele a piteformát, hogy egy kis pereme legyen.
  4. Én ilyenkor rakom be a hűtőbe a tésztát pihenni.
  5. A brokkolit szedjük szét rózsáira, mossuk meg, majd sós forró vízbe téve főzzük meg kb. 2 perc alatt. (ha egy csipet szódabikarbónát teszünk hozzá szép zöld marad a brokkoli)
  6. Lecsepegtetjük, majd a tésztára igazgatjuk.
  7. Felkockázzuk a hagymát és a sonkát, majd ezeket is a brokkolira tesszük.
  8. Ezután a kétféle sajtot lereszeljük és szintén a pitére szórjuk.
  9. A tejszínt, tojást és a fűszereket összekeverjük (mix-fixben összerázzuk) és egyenletesen ráöntjük a feltétre.
  10. Előmelegített sütőben, 180 fokon 45 perc alatt szép pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése